Wat je kwetsbaar maakt, maakt je mooi.

Wat je kwetsbaar maakt, maakt je mooi.
26 maart 2018
by
in Bemoediging

Het is nog ochtend. Vogels tsjirpen en je hoort de wind waaien buiten. De ideale manier om even stil te staan bij je eigen leven, op dit moment. Vandaag wil ik iets belangrijks – maar ook iets moeilijks – met je bespreken. Ik wil het gaan hebben over kwetsbaarheid.

Voel jij je wel eens gekwetst? Gekwetst door een kleine opmerking die iemand heeft gemaakt, wat eigenlijk niet kan? Gekwetst, door een relatie wat net even niet gaat zoals jij hebt bedacht? Gekwetst, doordat er in je omgeving veel gekibbeld wordt; wat jij je een beetje aantrekt? Volgens mij herkent iedereen zich hier wel in.

Heb jij ook de neiging om een muurtje om je heen te bouwen, als het even niet goed gaat met je? Of als het niet goed gaat in jouw omgeving, en jij daar last van hebt? Heel herkenbaar.

Ik merk de laatste tijd dat ik er ook een handje van heb, om mensen die mij gekwetst hebben buiten te sluiten. Om ze te ontlopen, of niet diep in gesprek te gaan. Maar dan vraag ik mijzelf af: hoe ver ga ik? Sluit ik iedereen buiten die mij pijn doen?

Je zou zeggen, dat is een logische reactie en gedachte. Ergens wel, maar ergens ook weer niet. Want het leven is niet altijd even makkelijk. Ja; je wordt gekwetst. Doet het pijn? Ja. Maar het is aan ons de keus hoe we er mee omgaan.

Zoals ik in mijn vorige blog schreef over vertrouwen, heeft het in dit geval ook weer met vertrouwen te maken. Wie vertrouw ik genoeg om mezelf kwetsbaar op te stellen? In mijn geval voelt het kwetsbaar opstellen een beetje als falen, omdat ik altijd over wil komen als een sterk en onafhankelijk iemand. Ik wil alles zelf altijd oplossen – zonder hulp.

“Vulnerability is the birthplace of love, belonging, joy, courage, empathy, and creativity. It is the source of hope, empathy, accountability, and authenticity. If we want greater clarity in our purpose or deeper and more meaningful spiritual lives, vulnerability is the path.”
― Brené Brown, Daring Greatly: How the Courage to Be Vulnerable Transforms the Way We Live, Love, Parent, and Lead

Dan kan je jezelf afvragen: hoe ver ga je, zonder hulp? Praat je er met niemand over?

Mijn tip: praat er wel met iemand over. Je best vriendin. Je beste vriend. Je hond. Je kat. Je broer of zus. Of schrijf het lekker op, zoals ik nu doe.

Ik kan je verzekeren, het lucht echt op. Om jezelf kwetsbaar op te stellen. Wees wel een van de eerste mensen die over kwetsbaarheid kan praten, en die niet bang is om het te tonen. Geloof me, je gaat hiermee echt andere mensen inspireren. Je laat ze zien dat kwetsbaar zijn helemaal niet eng is. Dat het juist heel mooi is, om het wel te laten zien. Je wordt hier alleen maar sterker van.

 

Geen reacties on This Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 6159542825 Feed will not update.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten