Wat doe je, als je verwachtingen totaal anders lopen dan verwacht?

Wat doe je, als je verwachtingen totaal anders lopen dan verwacht?

Het is maandagmiddag. Een nieuwe dag, een nieuwe week, het is zelfs de eerste maandag in de nieuwe maand. De meeste mensen hebben frisse moed om deze week te beginnen, anderen kijken juist totaal op tegen de maandag.

Ken je dat? Dat jij, of andere mensen bepaalde verwachtingen over jou hebben? Wat je wilt doen voor werk, opleiding, of dat mensen verwachtingen hebben hoe het met jou gaat; maar dat je eigenlijk niet durft te zeggen dat het eigenlijk allemaal een beetje in de soep loopt?

Op dit moment zit ik zelf ook in zo’n fase, of liever gezegd seizoen. Ik heb best wel een hectische tijd achter de rug, en op dit moment weet ik eigenlijk niet wat ik wil gaan doen. Als in de zin van, wil ik nog naar school? Wat voor werk wil ik gaan doen? Of dat sommige familie – vriendschapsrelaties net even anders lopen dan verwacht. Dat je dacht dat alles wel goed ging, maar dat het uiteindelijk allemaal niet zo goed gaat.

Ik kan mij heel goed voorstellen dat je dan denkt: ‘Daar komt weer een persoon met haar goedbedoelde adviezen en meningen waar ik dus helemaal niks aan heb.’ Ik ben van mening, dat wanneer je het even niet ziet zitten allemaal, en een beetje in hetzelfde seizoen zit als ik, dat je er alleen maar sterker uit komt, maar dat het wel zijn tijd nodig heeft. In het liedje ‘Stronger’ zing Kelly Clarkson:

‘What doesn’t kill you makes you stronger’

Jij kan dit aan. Je krijgt nooit dingen op je bordje, of om het zo te zeggen: ik geloof, dat je nooit dingen op je pad krijgt wat je totaal niet aan kan. Met de juiste mensen om je heen kan jij dit wel aan.

In ‘I’ll Find You’ zingen Lecrae en Tori Kelley ook (of liever gezegd, Tori zingt en Lecrae rapt):

‘Just fight a little longer my friend
It’s all worth it in the end
But, when you’ve got nobody to turn to
Just hold on, and I’ll find you
Just fight a little longer my friend
It’s all worth it in the end
But, when you’ve got nobody to turn to
Just hold on, and I’ll find you
I’ll find you
I’ll find you
Just hold on, and I’ll find you
I’ll find you
I’ll find you
Just hold on, and I’ll find you’

Weet dat je nooit alleen bent, in dit seizoen. Wanneer je niet kan voldoen (naar jouw mening) aan iemand anders zijn of haar verwachting over jou. Of aan je eigen verwachting. Het wordt allemaal beter. Dat geloof ik oprecht. Wel op zijn tijd natuurlijk, maar ik geloof echt dat wij dit soort situaties op ons pad krijgen, zodat we er alleen maar sterker van worden.

 

 

Geen reacties on This Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 6159542825 Feed will not update.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten